2020, Cilt 7, Sayı 3, Sayfa(lar)
Editörden
Sergül DUYGULU
Giriş
Değerli Okurlarımız,

Dergimizin 2020 yılı Cilt 7 Sayı 3’ünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda da alanlarında önemli bilgiler ve sonuçlar sunan toplam on araştırma ve üç derleme makale siz değerli okurlarımızla paylaşılmaktadır. Bu sayıda yayınlanan makaleler, cerrahi hastalıkları hemşireliği, halk sağlığı hemşireliği, iç hastalıkları hemşireliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği, hemşirelik esasları ve doğum ve kadın hastalıkları hemşireliğine ilişkindir. Ayrıca bu sayımızda 2020 yılı Cilt 7, Sayı 1, 2, 3 ve özel sayıda yayınlanan makalelere ilişkin yazar ve konu indeksimizi de bulabilirsiniz. Dergimizde yayınlanan makalelerin, okurlarımızın uygulamalarına daha kritik bakmada ve bakımı geliştirmede onlara yol gösterici, işlerini daha iyi yapmada rehber olacağına ve okurlarımızın sürekli gelişimlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Dergimiz TUBİTAK ULAKBİM Tıp Veri Tabanında (2015 yılı cilt 2 sayı 1’den itibaren), Türkiye Atıf Dizininde (27 Eylül 2017 tarihinden, 2017 yılı cilt 4 sayı 2 den itibaren) ve EBSCO veri tabanında (2009 yılından itibaren) dizinlenmektedir. Bundan sonraki aşamada hem bu veri tabanlarında dizinlenmeye devam etmeyi hem de PUBMED, SCOPUS, ESCI gibi önemli uluslararası indeksler tarafından dizinlenmeyi hedeflemekteyiz. Bunun için dergimizin uluslararası akademik yayıncılık standartları çerçevesinde yayınlanması için çalışmalar yürütmekteyiz. Bununla birlikte bu hedefleri gerçekleştirmede dergimizin paydaşları olan siz değerleri okurlarımız, danışma kurulu üyelerimiz, yayın kurulu üyelerimizin değerli katkılarının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Değerli okurlarımız, Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle; uluslararası düzeyde bilimsel bilgiyi paylaşma, meslektaşlar ile iletişimi ve işbirliğini geliştirme ve uygulamadan öğrenme fırsatı sunan kongrelerden biri olan ve 2020 yılı Ekim ayı içerisinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan 8. Uluslararası Hemşirelik Yönetim Kongresi 2021 yılı Ekim ayı sonuna ertelenmiştir. Dileğimiz, bu tarihe kadar tüm dünyada pandeminin etkisini kaybetmesi ve sağlıklı bir dünyadır.

Son olarak dergimize bu yıl içerisinde yayınlarını göndererek bilgi paylaşımına katkıda bulunan yazarlarımıza, dergimizin çıkmasına emeği geçen editör yardımcılarına, yayın kurulu üyelerine, dergimize gönderilen makaleleri titizlikle değerlendiren danışma kurulu üyelerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca düzenli olarak yayın hayatına devam eden dergimize makalelerinizi beklediğimizi bildirir, saygılar sunarım.

Doç. Dr. Sergül DUYGULU
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş