2015, Cilt 2, Sayı 3, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Sergül DUYGULU
Giriş
2015 yılı Cilt 2, Sayı 3'ü de zamanında yayınlamanın mutluluğu ve bir o kadar da onurunu yaşamaktayız. Bir mesleği meslek yapan temel ölçütlerden birisi “araştırmalarla sürekli yenilenen ve geliştirilen bir bilgi birikimi olması”dır. Topluma güvenli ve kaliteli hemşirelik bakım hizmetlerinin sunulabilmesi için hemşirelerin, kanıtların ortaya konulmasına katkı veren araştırmalar yürütmesi ve mevcut araştırma sonuçlarını meslektaşlarıyla paylaşması beklenmektedir. Dergilere ve derginin yayınlanması sürecinde görev alan herkese bu aşamada çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilimsel bilginin yayın etiği ilkeleri doğrultusunda, etkili bir değerlendirme sürecinden geçerek okuyucuyla buluşturulmasını içermektedir. Böylelikle bilimsel bilgi ulusal ve uluslararası geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacak ve hemşirelik bakım hizmetlerinde hizmet alanların yararına farklılıklar yaratılmasına katkıda bulunulacaktır.

Bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak, bu sayımızda da alanlarında önemli bilgiler ve sonuçlar sunan toplam dört araştırma ve üç derleme makaleyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayıda yayınlanan makaleler, halk sağlığı hemşireliği, iç hastalıkları hemşireliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği, hemşirelik esasları ve hemşirelikte yönetime ilişkin olup, bu makalelerin okurlarımızın sürekli mesleki gelişimlerine ve hemşirelik hizmetleri uygulamalarına katkı sağlayacağına inanıyorum.

Değerli okurlarımız, dergimizde bundan böyle sırasıyla her alandan davetli derleme yazılarına yer verileceği bilgisini bir önceki sayımızda sizinle paylaşmıştık. Bu sayımızda davetli derleme makalesi, hemşirelikte yönetim alanından ve hemşire insan gücü planlamasında çalışmaları olan Yard. Doç. Dr. Emine Türkmen tarafından yazılmış ve siz değerli okuyucularımıza sunulmuştur. İnsan gücü planlaması, hemşirelik hizmetleri yönetimi uygulamalarında oldukça önemli bir yönetimsel aktivite olup, sonuçlarının doğrudan hasta çıktıları üzerine etkili olduğu görülmektedir. Bu makale başta yönetici pozisyonunda çalışan hemşireler olmak üzere, tüm hemşireler, hemşire eğiticiler ve öğrenciler için önemli bilgiler sunmaktadır. Bu makalenin, yöneticilerin çoğunlukla sordukları “hastaya etkili, güvenli, maliyet etkin bakımı verebilmek için mevcut hemşire insan gücünü nasıl planlamalıyım?” ve “bu planlama iyi yapılmazsa sonucu ne olur?” sorularına cevap oluşturacağını düşünüyorum.

Son olarak dergimizin bu sayısına yayınlarını göndererek katkıda bulunan yazarlarımıza, dergimizin çıkmasına emeği geçen yayın kurulu üyelerine, konu editörlerine, danışma kurulu üyelerimize ve basımda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca çalışmalarını, deneyimlerini ve en güncel bilgiyi geniş okuyucu kitlesine ulaştırmak isteyen yazarların araştırma makalelerini ve olgu sunumlarını dergimize beklediğimizi bildirir, saygılar sunarım.

Doç.Dr. Sergül DUYGULU
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş