2014, Cilt 1, Sayı 2, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Prof. Dr. Nurhan BAYRAKTAR
Giriş
Dergimizin 2014 yılının ikinci sayısını sizlerle paylaşıyoruz. Dergimizin bu sayısında beş araştırma, dört derleme olmak üzere toplam dokuz makale yer almaktadır. Araştırma makaleleri “Tip 2 Diyabetli Hastalarda Planlı Eğitim Programının Sağlık İnancına ve Metabolik Kontrole Etkisi”, “İşyerinde Çalışan Hemşirelerin Görevlerine İlişkin Bilgi Gereksinimlerinin Belirlenmesi”, “Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ağrı Yönetimi”, “İlköğretim Öğretmenlerinin Okul Sağlığı Hemşireliğine İlişkin Görüşleri” ve “Hemşirelik Öğrencilerinin Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları” konularındadır. Derleme makaleleri ise “Hemşirelikte Puslu Mantığın Kullanımı”, “Jinekolojik Kanser Kontrolü ve Hemşirelik”, “Yoğun Bakım Ünitelerinde Skorlama Sistemlerinin Kullanımı” ve “Üriner İnkontinansı Olan Geriatrik Hastalara Hemşirelik Yaklaşımı” konularına ilişkindir. Hemşireliğin çeşitli alanlarına yönelik olan bu makalelerin siz değerli okuyucularımızın ilgisini çekeceğini umuyoruz.

Yayın kurulu olarak, dergimizi 2014 yılından itibaren yılda üç kez yayımlamayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşabilmemiz için değerli yazarlarımızın, konu editörlerimizin ve hakemlerimizin katkısı büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca, fakültemiz tarafından 27-29 Ekim 2014 tarihleri arasında Bodrum'da düzenlenecek olan “Geleceği Yaratma: Güvenli Ortam Oluşturmada Lider Hemşireler” temalı 6. Uluslararası Hemşirelik Yönetim Kongresi'ni hatırlatmak ve sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Dergimizi geliştirme çabalarımızın süreceği inancıyla, saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Nurhan BAYRAKTAR
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş