2010, Cilt 17, Sayı 2, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Prof.Dr. Fethiye ERDİL
Giriş
Dergimize gönderilen makalelerin elektronik ortamda değerlendirilmesinde yaşanan uyum sorunları azalmaya başladıysa da, daha önceki gecikmeler nedeniyle dergimizin 2010 yılı son sayısını da gecikmeli olarak yayınlıyoruz.

Dergimizin bu sayısında konularının ilginizi çekeceğini düşündüğüm altısı araştırma, üçü derleme olmak üzere dokuz makale sunuyoruz.

Değerli okurlarımız, sizlere 01-04 Aralık 2011 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen “6. Ulusal Yara Bakımı Kongresi”nden söz etmek istiyorum. Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olan yara bakımı, hemşirelik uygulamalarında da önemli bir yer tutmaktadır. Kongrede “Yara Bakımının Dünü ve Bugünü”; “Türkiye'de Yara Bakım Hemşireliğinin Gelişimi ve Kurumsallaşması”; “Yara İyileşmesinde Gen, Kök Hücre Tedavileri ve Oksijen Temelli Yaklaşımlar, Nutrisyon Desteği, Kanıta Dayalı Uygulamalar”; “Diyabetik Ayak Tedavisinde Yaklaşımlar” ve “Evde Bakım Hizmetleri” konuları kapsamlı olarak tartışıldı. Etkin yara bakımının sağlanmasında, yara bakımında yer alan tüm personel için standardize eğitim programlarının ve interdisipliner ekip yaklaşımının geliştirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Kongrede hekim ve hemşire oturumlarının birlikte yapılması, yara bakımındaki güncel yaklaşımlar ve kanıta dayalı uygulamalar konusunda iyi bir paylaşımın sağlanmasında özellikle çok yararlı oldu.

Bu yıl içerinde dergimize gönderilen makaleleri titizlikle değerlendiren danışma kurulu üyelerimize, dergimizin yayın kurulu üyelerine, gönderdikleri makalelerle bilgi paylaşımına katkıda bulunan yazarlarımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Prof.Dr. Fethiye ERDİL
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş