2016, Cilt 3, Sayı 1, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Sergül DUYGULU
Giriş
Değerli Okurlarımıza

Dergimiz 2016 yılı Cilt 3, Sayı 1'ini de zamanında yayınlamanın mutluluğu ve bir o kadar da onurunu yaşamaktayız. Bir mesleği meslek yapan temel ölçütlerden birisi “araştırmalarla sürekli yenilenen ve geliştirilen bir bilgi birikimi'' olmasıdır. Bilimsel bilginin paylaşıldığı platformlardan birisi de bilimsel toplantılardır. Her iki yılda bir farklı bir üniversitenin Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve bu yıl organizasyonu Fakültemiz Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı tarafından yapılan 4. Temel Hemşirelik Bakımı Kongresi, uluslararası katılımlı olarak 13-15 Ekim 2016 tarihinde Bodrum Kefaluka Otel'de gerçekleştirilecektir. Kongre teması “Hemşireliğin Sesi: Bakım” olarak belirlenmiştir. Kongrenin bilimsel bilgiye katkı yapacak ve bakımın sesi olabilecek pek çok araştırmanın paylaşılmasına olanak sağlayacağına inanıyorum.

Fakültemiz, 26-29 Ocak 2016 tarihlerinde Taiwan'ın Tainan şehrinde Ulusal Cheng Kung Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve Taiwan Hemşirelik Eğitim Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 2. Asya Hemşirelik Eğitimi Kongresi'nin ortak düzenleyici kurumlarından birisi olmuştur. Ana teması “Evrensel Sağlık Bakımı için Yenileşimci Sağlık Eğitimi” olan kongrede, bilimsel bilginin ve hemşirelik eğitimi ile ilgili deneyimlerin paylaşıldığı bir ortam oluşmuştur. Kongre esnasında Fakültemizden öğretim elemanları, hemşirelik eğitimine ilişkin yenileşimci eğitim yöntemi ve stratejilerine örnek oluşturabilecek deneyimlerini paylaşmışlardır. Kongre ayrıca ileri işbirlikleri için katılımcılar arasında bir iletişim ağı oluşturulmasına olanak sağlamıştır.

Bu sayımızda “Göç Eden Gebe Kadınların Planlı Davranış Kuramına Göre Doğum Öncesi Bakım Almaya Yönelik Niyet ve Tutumlarını Etkileyen Etmenler”, “Şanlıurfa'da Kadınların Menopozla İlgili Yaşadıkları Sorunların, Baş Etme Yollarının ve Bakış Açılarının Belirlenmesi” “Hastaların Hemşirelik Bakımından Memnuniyet Düzeyi”, “Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi'nde Yayınlanan Yazıların Özelliklerinin Geriye Dönük Olarak İncelenmesi” başlıklı alanlarında önemli bilgiler ve sonuçlar sunan toplam dört araştırma makalesi yer almaktadır. Ayrıca “Lenfödemde Cilt Bakımı ve Koruyucu Yaklaşımlar” ve “Hemşirelik Eğitiminde Yeni Bir Yaklaşım: Akran Koçluğu” başlıklı iki derleme makaleyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte Prof. Dr. Ayişe Karadağ tarafından yazılan “Peristomal Cilt Komplikasyonları: Tanılama, Önleme, Tedavi” başlıklı davetli derleme makalesini de sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bu makalelerin okurlarımızın sürekli mesleki gelişimlerine ve hemşirelik hizmetleri uygulamalarına katkı sağlayacağına inanıyorum.

Dergimizin bu sayısına yayınlarını göndererek katkıda bulunan yazarlarımıza, derleme makale yazma davetimize olumlu yanıt vererek dergimize katkısını esirgemeyen Prof. Dr. Ayişe Karadağ'a, dergimizin çıkmasına emeği geçen yayın kurulu üyelerine, konu editörlerine, danışma kurulu üyelerimize ve basımda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Çalışmalarını, deneyimlerini ve en güncel bilgiyi geniş okuyucu kitlesine ulaştırmak isteyen yazarların araştırma makalelerini ve olgu sunumlarını dergimize beklediğimizi bildirir, saygılar sunarım.

Doç.Dr. Sergül DUYGULU
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş