2011, Cilt 18, Sayı 1, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Prof.Dr. Fethiye ERDİL
Giriş
Dergimize gönderilen makalelerin elektronik ortamda değerlendirilmesinde yaşadığımız uyum sorunlarını çözmeye başladık. Bundan sonraki 2011 yılının ikinci sayısını, en kısa sürede yayınlamayı planlıyoruz. Dergimizin 2012 yılı sayılarını, gecikmeden yayınlayabileceğimizi düşünüyorum.

Değerli okurlarımız, dergimizin bu sayısında sizlere beşi araştırma, beşi derleme olmak üzere 10 makale sunuyoruz. Bu makaleler: kalp yetersizliği olan hastalarda dispne, yorgunluk ve yaşam kalitesi üzerine eğitimin etkisine; Türkiye'de hemşireler için Liderlik Uygulamaları Envanteri'nin geçerlilik ve güvenirliğinin değerlendirilmesine; hemşirelerin mesleki bağlılıkları ile diğer bağlılık formları arasındaki ilişki: örgüte bağlılık, işe bağlılık ve aileye bağlılığına; özel bir hastanede çalışan hemşirelerin yaşam alışkanlıkları ve çalışma koşullarından kaynaklı sağlık sorunlarının değerlendirilmesine; lise öğrencilerinde gündüz uykululuk durumu ve ilişkili faktörlere; servikal kanserden korunma, erken tanı-tarama yöntemleri ve ebe/ hemşirenin rolüne; soğuk uygulamalar ve hemşirelik bakımına; ağrı kontrolünde farmakolojik olmayan yöntemlere ve basınç yarası bakımında topikal negatif basınç terapisine yönelik olup, güncel bilgi ve uygulamaları kapsamaktadır.

Bu sayıda ayrıca, Prof. Dr. sayın Sevgi Hatipoğlu'nun “Selimiye'den Geleceğe Notlar” başlıklı davetli derleme yazısı sizlere sunulmaktadır. Bu derleme, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, GATA Hemşirelik Yüksekokulu ve Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen 9-10 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlama programında, Prof. Dr. Sayın Hatipoğlu tarafından konferans konuşması olarak sunulmuştur.

Değerli okurlarımız, dergimizi gecikmeden yayınlayabilmemizde yeterli sayıda makalenin, özellikle araştırma makalelerinin bulunmasının önemli olduğunu, araştırma makalelerinizi beklediğimizi hatırlatır, saygılar sunarım.

Prof.Dr. Fethiye ERDİL
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

  • Başa Dön
  • Giriş