2008, Cilt 15, Sayı 2, Sayfa(lar)
Değerli Okurlarımıza
Prof.Dr. Fethiye ERDİL

Dergimizin 2008 yılı son sayısında sizlere ilginizi çekeceğini düşündüğüm 5'i araştırma olmak üzere 8 makale sunuyoruz. Dergimize gelen çeşitli konulardaki makaleler danışma kurulu üyelerimiz tarafından incelenip değerlendirilmektedir. Danışma kurulu üyeliği gönüllü olarak sürdürülen ciddi emek ve zaman harcamayı gerektiren bir görev olup, derginin istenilen düzeyde olabilmesinde önemli rol oynamaktadır. Dergimizin 2008 yılı 1. ve 2. sayısında değerli katkılarını aldığımız tüm danışma kurulu üyelerimize, dergi yayın kurulunda yer alan öğretim üye ve araştırma görevlilerine, Hacettepe Üniversitesi Basımevi Müdür ve çalışanlarına teşekkür ederim. Ayrıca dergimize gönderdikleri makalelerle çeşitli konularda bilgi paylaşımına katkıda bulundukları için yazarlarımıza da teşekkür ederim.

Değerli okurlarımız sizlere daha önce duyurusunu yaptığım ana teması “Yeni Bir Dünyaya Doğru: Hemşirelikte Liderlik” olan 4. Uluslararası Hemşirelikte Yönetim Kongresi 13-15 Ekim tarihleri arasında Belek/Antalya'da 35 farklı ülkeden 400 katılımcı ile gerçekleşti. Kongre öncesinde Joint Commission International işbirliğiyle düzenlenen “Hemşirelikte Uluslararası Akreditasyon Standartları: Hasta Güvenliği Çözüm Önerileri” kursu yer aldı. Kongre tüm katılımcılar ve konuşmacılar tarafından çok olumlu değerlendirildi. Katılımcılar arasında iyi bir bilgi paylaşımı ve görüş alışverişi sağlandı. Her seferinde daha da gelişerek sürdürüldüğünü gördüğüm Hemşirelikte Yönetim Kongresi düzenleme kurulu ve bilimsel kurulu üyeleri ile konuşmacıları kutluyorum.

Dergimizde daha önce İngilizce yayınlanan makaleler bulunmakla birlikte dergimizin resmi dili Türkçe'ydi. Bu sayıdan itibaren dergimizin dili resmi olarak Türkçe ve İngilizce olmuştur.

Değerli okurlarımız dergimizi geliştirme çabalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek sayılarda bu çabaları sizlerle paylaşmak dileğiyle, saygılarımı sunarım.

Prof.Dr. Fethiye ERDİL
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü